Претражи овај блог

уторак, 21. мај 2013.

Марија Благојевић


Марија Благојевић је Гимназију уписала, јер је знала да ће у овој школи стећи опште образовање које ће јој бити од користи у даљој будућности. Била је врло вредна у току свог школовања. Поред школских обавеза бавила се и неким другим активностима.
У првом разреду била је на Републичком такмичењу из латинског језика. Освојила је седмо место.
Талентована је за сликање.  Освајала је више попута прве награде на различитим конкурсима, попут светосавског, конкурс на тему ''Прихвати ме таквог какав јесам'', ''Разгледница  града'', светосавски конкурс на нивоу града са темом ''Отворени прозор''.
И ове године је њен рад Светог Саве освојио прво место.
Битно је напоменути и да је Марија освојила прво место на Смотри истраживачких радова из историје на тему „Балкански ратови“. Освојила је треће место на литерарном светосавском међународном конкурсу.
И Марија је била на Стогодишњици кумановске битке у Куманову у октобру прошле године.
Као што сам већ рекла она је прави уметник, обожава да слика,  да црта. Стално испробава нове технике, тренутно ради техником декупаж. Воли дизајн, било да је то гардероба, ентеријер или можда аутомобили. Инспирацију црпи из античке културе. Обожава тај период историје и ужива гледајући слике, откривајући нове податке о томе.Такође се и бави фотографијом.
Слободно време, као и сви, проводи са пријатељима, излази, забавља се. Комуникативна је и отворена за нова сазнања, идеје. Карактеришу је рад и упорност. Амбициозна је, и вредно ради на остварењу својих циљева.
Уписала је факултет у Минхену, одсек за медије и комуникације. Сан јој је да некад заврши и Ликовну академију.
Нашим читаоцима поручују: „У животу морате имати што веће циљеве како бисте постигли више, под условом да дате највише од себе!“

Нема коментара:

Постави коментар