Претражи овај блог

уторак, 21. мај 2013.

Соња Тодоровић



Стижемо полако и до последњег одељења језичког смера у Гимназији. Сада ћемо се посветити нашем језику.
Соња Тодоровић је уписала Гимназију, јер је желела да прошири опште образовање које је стекла у основној школи као и да се посвети језицима.
Велики успех је забележила у такмичењу из српског језика. Прошле године је била четврта на Републичком, што ју је одмах пласирало на окружно ове године. Једна новина је та што од ове године постоји и такмичење и из књижевности, књижевна олимпијада, а не само из граматике.
Циљ јој је да ове године достигне једно од прва три места на републичком такмичењу.
Соњу још од основне занима српски језик. Када је дошла у Гимназију, одлучила је да се окуша на такмичењу и добро је прошло.
Од малена воли да чита и тако је стекла љубав према језику и књижевности. Члан је новинарске секције Гимназије.Од прошле године је члан редакције новоосноване радио емисије за младе ''Пар година за зас''.
У слободно време поред читања, Соња и пише. Воли да шије одећу, да преправља стару  и прави накит. Једно време је  продавала своје рукотворине, али сада прави накит искључиво за себе.
Такође излази са пријатељима, проводи се.
Али и вредно спрема пријемни испит. Планира да упише светску књижевност.
У Гимназији је њена љубав према језику напредовала, Соња је достигла доста успеха са писањем, и планира да настави тако и будућности.
Нашим читаоцима поручује: „ Не занемарујте књижевност иако живимо у веку у коме владају фејсбук и твитер. Када изађете из средње школе, треба да знате да правилно пишете „не знам“. Када завршите Гимназију будите писмени у правом смислу те речи.“

Нема коментара:

Постави коментар