Претражи овај блог

уторак, 21. мај 2013.

Марија Ракић



Марија Ракић је Гимназију уписала, јер је ова школа најбоља основа за даље образовање. Велики је љубитељ друштвених наука и сасвим је логично што је ученик ове школе.
И она је доста радила у протекле четири године.
Свима је позната као водитељка школских приредби. Поред тога, она је члан рецитаторске секције и више пута је имала прилику да покаже свој дар за рецитовање. Као и Иван и Марија и она је члан историјске секције. Учествовала је у различитим хуманитарним акцијама које су они организовали на челу са професором Мирославом. Стекла је доста искуства са радом у овој секцији.
Члан је драмске секције. Глумила је у представи „Смена богова“ која је остварила велики успех у Лесковцу, као и Крагујевцу.
Писала је историјски рад на тему „Србија у Првом балканском рату“ на локалном конкурсу. Због тога је добила прилику да присуствује обележавању Стогодишњице  Кумановске битке у Македонији.
Велики је љубитељ књижевности, ужива у читању, а омиљен писац јој је Достојевски. Пише поезију, љубавну и сама преводи песме са енглеског језика, било да су то нумере познатих певача или легендарна дела великих писаца.
Ренесанса јој је омиљени историјски период. Воли историју уметности и ужива да сазнаје више о познатим делима. Прошлогодишња ексурзија у Риму је била баш оно што је она желела.
Такође је велики борац за очување околине. Воли нашу планету и мисли да свако треба више да пази на своју околину.
Слободно време проводи уз неку добру књигу или са пријатељима.Ужива у својим последњим месецима у Гимназији. Пријатељи кажу за њу да је пријатна особа, неко са ким је право уживање проводити време.
Тренутно спрема пријемни испит за Економски факултет у Нишу.
Нашим читаоцима поручује: „И најспорији, када не губе из вида циљ, крећу се брже од оних који лутају без циља.“

Нема коментара:

Постави коментар