Претражи овај блог

уторак, 21. мај 2013.

Јанко Дунчић



У другом одељењу четвртог разреда ученик Јанко Дунчић био је активан на пољу музике у току свог школовања.
Уписао је Гимназију, јер су му друштвене науке добро ишле и себе је видео као интелектулца у будућности. Гимназија се чинила као очигледан избор.
Јанко свира бубњеве, и у првом разреду придружио се бенду „Бинарни код“ који су основали бивши Гимназијалци. Прве свирке су биле одржаване у школи. Добро су се снашли и били лепо прихваћени од публике.
У другом разреду Јанко је и даље био члан бенда. Целе године је бенд радио пуном паром, одржали су неколико хуманитарних свирки пред бројним аудиторијумом. Наступали су на Роштиљијади као предгрупа Влатку Стефановском  и на „Лесковачком лету“. Мештани су их добро упознали и брзо су постали популарни. Нажалост, то није потрајало, јер се првобитна поставка бенда распала.
У трећем разреду поред школе Јанко је наставио да се бави и музиком. Са неколико старих чланова бенда „Бинарни код“, основан је нови бенд „Супер Стар“. Наставили су да раде пуном паром. Нашли су се Ђачком парламенту Гимназије у више наврата кад им је био потребан бенд за неку журку. Треба напоменути и велику хуманитарну свирку која је била одржана у дворишту Гимназије  и имала велики одзив публике. Како кажу провод је био одличан, али због мањег инцидента свирку су прекинули органи реда.
Прошле године чланови бенда су гостовали у Јутарњем програму Телевизије Лесковац.
Бенд „Супер Стар“ и даље свира. По Лесковцу се одржавају клупске свирке и младе уживају у њиховим наступима.
Слободно време Јанко проводи опуштајући се уз неку књигу, гледа филмове или, као и сви, излази са пријатељима, живи живот пуним плућима и ужива у последњим средњошколским месецима.
Такође се вредно спрема за пријемни испит. У плану му је да упише Економски факултет у Нишу.
Нашим читаоцима поручује: „Никада не испадајте из ритма и трудите се да будете оно што јесте без претварања.“

Нема коментара:

Постави коментар