Претражи овај блог

уторак, 21. мај 2013.

Милан Миленковић


Још један ученик другог одељења четвртог разреда Гимназије заслужио је да се нађе у нашем часопису.
Милан је, као и већина ученика Гимназије, уписао ову школу, јер је знао да ће се тако најбоље припремити за факултет, јер је као и сви на почетку био неодлучан.
Од малена се бави спортом и то успешно. У Гимназији се прикључио школском кошаркашком тиму и екипа је у последње три године остваривала велике успехе. Милан каже да ће му дуго остати у сећању утакмица у Пироту. Тада су се навијачи ове екипе сами организовали и дошли из Лесковца да бодре своје другове. Те године Гимназија је освојила злато на школском такмичењу, што се није догодило у протеклих неколико година.
У трећем разреду Милан је, такође, био члан екипе и традиција наставила. У финалу Гимназија је играла против Трговинске школе и однела победу.
Ове школске године Гимназија је трећу годину за редом победила у школском такмичењу.
Осим спорта Милан се бави и музиком. У Лесковцу је веома цењен као хип-хоп уметник. Љубав према музици га је навела да ствара песме које представљају глас младих. У својим песмама он прича о својим животним искуствима, саветује млађе генерације, понекад критикује, понекад хвали.
У последње три године објавио је 40 песама које су постале врло слушане. Захваљујући интернету постао је познат и ван нашег града.
Имао је неколико наступа у Лесковцу као и у другим градовима, Бору и Смедереву. У августу прошле године са још пар својих пријатеља је наступио у лесковачком Културном центру. Наступ је био хуманитаран.
И даље ради на својим песмама, његов
youtube канал је веома посећен. У коментарима људи широм земље га обасипају похвалама и предвиђају светлу будућност.
Милан је добар пример који нам показује да је важно бити истрајан у свему што радимо. Ако волимо оно што радимо, морамо се тога држати, одустајење не долази у обзир.
Њему је музика веома битна и успео је да се избори да ради оно што воли.
Поред тога што пише песме, он се припрема и за пријемни испит.
Планира да упише право  у Нишу.
У слободно време излази са пријатељима, слуша музику, и као и сви вршњаци ужива у лепоти овог периода, средње школе.
Нашим читаоцима поручује: „Држите се здраве приче, јер је прави пут увек тежи.“

1 коментар: