Претражи овај блог

четвртак, 23. мај 2013.

Апокалиптично вече у Гимназији



Маје су предвиделе да ће 21. децембра 2012. доћи до велике апокалипсе, свет који познајемо нестаће у трену.
Сви су ишчекивали тај дан. Неки у страху од непознатог, неки у знатижељи, неки су били потпуно равнодушни.
Ђачки парламент Гимназије Лесковац, је у петак, 21.12.2012, припрепремао велику Апокалиптичну журку „Диско вече 70-их, 80-их, 90-их“. Недељама су ученици спремали ову журку. Идеја је била да се на тај ''судњи дан'' окупе млади и проведу се уз оне старе хитове група попут  Абе, Квин, Ролингстонса, Битлса, Мајкла Џексона и тако редом.
Обавештење је прошло кроз школу, људи су преко фејсбука били обавештени, чак су и по граду били облепљени плакати.
У петак, после малих потешкоћа, хол је био спреман и украшен балонима.
Журка је требало да почне у 21:00. Све је било спремно. Чекало се на госте. У 21:45 још увек није било никог. У школи су били само чланови Парламента.
Двориште школе је било празно. Онда после двадесетак минута појавило се неколико људи. Били су скептични при уласку, јер су могли да осете да никог није било. Зато је журка била бесплатна. Оним храбрима, који су се усудили да уђу  и да се суоче са непознатим, улаз није био наплаћен.
После сат и нешто школа је почела да се пуни. На тој ''великој'' журки било је само око четрдесет особа из Лесковца. Гимназија има преко 800 ученика од којих су сви били обавештени, а  само се неколицина се појавила.
Поставља се питање: шта се догађа са градом и њиховим младим становницима?
Укус се знатно променио. Викенди се проводе по локалним клубовима у којима гостују новопечене звездице , које су неколико година на јавној сцени, а већ су постали врло популарни.
Журка која је требала ок
yпи велики број младих у Лесковцу била је игнорисана од стране  свих.
Али није све тако црно. Она неколицина људи, која је била на диско-вечери, уживала је. И то се могло видети. Играли су и играли док је журка трајала. То је и била поента читаве вечери. Да се вратимо у прошлост, да осетимо енергију и жељу за животом коју су имали наши родитељи и њихови родитељи. Генерације и генерације младих волели су ту врсту музике. То је било другачије време, другачији живот. Цела журка је имала за циљ да врати дух старог времена. Иако је већина игнорисала позив, они који су се појавили нису дозволили да музика тог периода оде у заборав.


Нема коментара:

Постави коментар