Претражи овај блог

уторак, 21. мај 2013.

Гордана Дабић





Почећемо са првим одељењем четвртог разреда. Тамо се посебно истакла једна ученица, Гордана Дабић. За ове четири године показала је да воли сцену, бавила се глумом, певањем и била је добра и у спорту. Гордана је видела себе у Гимназији, јер је особа која је отворена за нова учења, али је и желела добру подлогу за даље школовање.
  Од прве године је почела да се бави одбојком. Врло је талентована и ишло јој је од руке.
Воли да пева, па се из тога разлога придружила школском хору, који је касније прерастао у познати хор
Viva Voce. Учествовала је, такође, на рецитаторским такмичењима и побрала многе похвале.
 У другом разреду одлучила је да се окуша у глуми. Није погрешила. И на том пољу се добро снашла. Придружила се драмској секцији Гимназије и са осталим ученицама вредно радила на представи „Један слуга, два господара“. Са том представом Гимназија се представила на Гимназијади у Крагујевцу. Наши Гимназијалци су тамо добро прошли, представа је била врло популарна у нашем граду.
Са  трећом годином школовања Гордана је наставила даље са радом и испуњавала своје омиљене активности. Поред школе, успела је да настави са глумом и певањем, као и одбојком.
Хор Вива Воце је доста радио, девојке су се пуно трудиле и имали су неколико наступа. Био је запажен њихов наступ у лесковачком Културном центру.  Путовале су по Србији и иностранству. Наступале су Новом Пазару и, по Горданиним речима, путовање у Праг са осталим члановима хора које је омогућила професорка Мирјана Перишић  која је основала хор, остаће јој у најлепшем сећању.
Наставила је и са радом у драмској секцији. Ученици Гимназије су глумили у представи „Смена богова“ коју је режирао Дарко Злопорубовић, и поново су учествовали на Гимназијади у Крагујевцу, где је представа имала велики успех и била  номинована за награде у више категорија.
Такође су и имали и успешну премијеру у Лесковцу.
Поред глуме и певања, Гоца је наставила да се бави и спортом.
Одбојкашице су учествовале на Завршном турниру те године.
Слободно време, када успе да уграби, Гордана као и сви њени вршњаци проводи у дружењу са пријатељима, изласцима.
Сада је у завршном разреду и проводи ово време најбоље што може.  Вредно се спрема за пријемне испите. Планира да конкурише на Факултету драмских уметности или на Факултету економије.
Нашим читаоцима поручује: „Ма какав свет да нам поклоне, ми ћемо све учинити да га обојимо лепотом светлости знања и младости.“
                                 

Нема коментара:

Постави коментар